Tweedehands

Preloved is Reloved. Waarom Tweedehands?

Zonde toch dat dat ene kleedje of truitje nu toch wel echt te klein geworden is… Niet getreurd, met die mooie kleertjes maak je vast nog een ander kindje blij. Het is een mooie gedachte dat er een ander kindje vrolijk gaat spelen, knuffelen, knutselen en opgroeien in die kleertjes. Ze worden een tweede maal gekoesterd, ze mogen een tweede ronde herinneringen maken. Jij krijgt er nog een bedrag voor (40%) en iemand anders kan voor een democratische prijs leuke kleertjes vinden. En de natuur, die is ook erg gebaad bij een circulaire economie. Wist je immers dat 10% van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen afkomstig is van de textielsector? Of dat er ½ miljoen ton microplastic in de oceanen belandt door het wassen van synthetische vezels? Dat er voor de productie van 1 T-shirt 2.700 liter water nodig is? Conclusie: tweedehands kledij kopen en verkopen, het is een win-win-win. Hartelijk welkom bij Rebelles om te kopen en verkopen dus!

Volg me op instagram r.ebelle.s om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en nieuwe toppertjes die zijn binnengekomen! 


Hoe werkt het?
  • Kleertjes zijn welkom van maat 50 tem maat 152 (0 tem 12 jaar).
  • Kleertjes dienen fris gewassen en gestreken te zijn en in een mooie staat, dus geen vlekjes en gaatjes. De uiteindelijke selectie van de stuks die in de winkel komen, maak ik.
  • Binnen brengen kan het hele jaar door. De kleren hangen maximum 6 maanden in de winkel, ik bepaal welke stuks ik in welk seizoen uithang. We leven in een behoorlijk tussenseizoen-land, een trui kan in de zomer ook handig zijn en sommige kleedjes zijn met broekkousen in de herfst ook echt leuk.
  • Bij het binnenbrengen mail ik na het sorteren een lijstje door met de stuks die zullen te koop worden aangeboden en tegen welke prijs.
  • De verkoopprijs wordt door mij bepaald, deze baseer ik op meerdere factoren zoals de oorspronkelijke nieuwprijs en de staat van het kledingstuk.
  • Na een jaar maken we de rekening: verkochte kleertjes worden uitbetaald aan 40% van de verkoopprijs (excl. btw). Kleertjes die niet verkocht zijn mogen worden afgehaald of kunnen gedoneerd worden aan het goede doel (zowel organisaties die inzamelen voor binnen- als voor buitenland).
  • Rebelles is niet verantwoordelijk voor brand of diefstal. 


Webshop gemaakt met EasyWebshop